Testul WHODAS2 este un test alcătuit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care deţine drepturile de autor însă clinicienii au dreptul gratuit de folosinţă şi copiere al acestuia. Testul evaluează sănătatea şi dizabilitatea fiind ideal pentru centrele şi clinicile rezidenţiale. Varianta în limba română a testului a fost făcută printr-o cercetare ştiinţifică realizată de domnul Dr. Radu Vrasti.

Mai multe despre test, licenţă ş.a.m.d. puteţi consulta în limba engleză pe site-ul O.M.S.

https://www.who.int/classifications/icf/whodasii/en/

Pentru a descărca WHODAS2 în varianta în limba română precum şi alte materiale utile cum ar fi scorarea automată faceţi click aici

Brief Psychiattric Rating Scale sau Scala Scurtă de Cotare Psihiatrică este un ghid de interviu gradat al simptomatologiei psihiatrice generale care poate fi folosit atât ca scală de evaluare de screening cât şi ca scală de evaluare a eficienței tratamentelor diverse (medicație, psihoterapie, alte terapii etc,) Este ideală pentru clinicienii începători. Descărcarea sa este gratuită însă folosirea sa presupune 5 ore de consiliere psihometrică şi psihopatologică care este o condiție a descărcării. Ora de consultanță şi consiliere online costă 50 de RON. De asemenea o dată cu consilierea pentru aplicare şi utilizare primiți gratuit alte materiale necesare.