Obiectivul acestei tabere este pe de-o parte conștientizarea și cunoașterea importanței factorilor de mediu natural pentru prevenirea și tratarea sănătății umane fizice și psihice și pe de altă parte, protecția mediului natural. Viziunea organizatorilor se bazează pe modelul științific medical numit modelul bio-psiho-social ale cărui rădăcini se află în medicina tradițională orientală precum și în medicina tradițională europeană, dar care a prins foartă multă amploare în medicina și psihologia modernă. De asemenea, tabăra își propune înzestrarea participanților atât cu cunoștințe teoretice cât și practice, pentru a utiliza bogăția naturală gratuită, în propria viață precum cât și pentru protejarea acesteia.  

Organizatori:

Asociația Ecologică Biotopia și C. I. P. Constantinescu Petru Mădălin

Data: 5-7 August, 2022

Locatie: Stațiunea Călimănesti, jud. Vâlcea (Stațiune cu importante resurse naturale bioclimaterice)

Izvoare minerale

Camping Mânâstirea Turnu https://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/cozia/camping_manastirea_turnu-213/

Program

Vineri 5 August

orele 10-22 așteptarea și cazarea participantilor la căsuțe de lemn

foc de tabăra și muzică folk

Sâmbătă 6 August

10-12 Workshop teoretic si practic: Ecologia, protejarea mediului si efectele factorilor bioclimatici naturali asupra sănătătii fizice si psihice ale individului uman

Ce vom face: Se vor da anumite cunoștiințe teoretice cât și modalități practice de a folosi factorii bioclimatici naturali în favoarea propriei sănătăți psihofizice precum și de a proteja aceste resurse naturale. 

Formatori:

Psiholog Clinician Principal, Psihoterapeut și Practician de medicină complementară

Constantinescu Petru Mădălin

Dr. Roxana Ioana Badea

14-17 Workshop teoretic si practic: Meșteșugul Plantelor Medicinale

SCOP:  Cunoaștere: Identificare în Natură, cunoaștere și recunoaștere plante medicinale.

 Creatie: presare plante în pastă ceramică. Pictură în acuarelă.

 Sănătate: Beneficii și proprietăți ale plantelor medicinale.  Protectie: Cum protejăm plantele/ Natura?!?!?! DE CE!

 Bucurie: Să petreci timp în Natură însemnă SĂ TRĂIEȘTI, NU SĂ SUPRAVIETUIESTI! O minte sănătoasă, un trup frumos.

Ce vom face?! Cunoașterea plantelor, în special a celor medicinale este un dar al Naturii și un meșteșug frumos, folositor și colorat într-o lume în schimbare. Iar! A crea este o lucrare a puiului de om cu Dumnezeu. Dacă am primit atâtea daruri din Natură vă propun să învătăm să ne folosim de acestea printr-un atelier *VERDE* în care: Vei învăța care sunt cele mai utile plante medicinale, cum se păstrează în timp, perioada de recoltare și proprietăți. Metode de recunoaștere și cunoaștere. Ne vom juca modelând în pastă ceramică plantele sau vom colora în acuarelă flori, frunze și rădăcini. Astfel: Daca vrei să cunoști plantele, forma și culoarea diversificată a frunzelor și florilor. Dacă vrei să te joci cu formele lor geometrico-divine și să le presezi în pastă ceramică. Dacă vrei să vezi câte plante au frunza în formă de inimioară sau cum arată unele plante medicinale uscate gata de consum. Dacă vrei să vezi diferențele dintre verdele crud al plantelor medicinale și verdele lor „” uscat””, bun de ceai. Dacă vrei să le povestești prietenilor câte nuanțe de verde ai văzut și cât de diferite și perfect create sunt unele plante. Sau daca vrei să trăiești o clipă în natură sau pur și simplu să pictezi ce simți, să creezi și să te joci. Te invit cu bucurie la Atelierul : Meșteșugul Plantelor Medicinale unde vei primi la final – propria ta CREAȚIE. 

Dr. Roxana Ioana Badea

Psiholog Clinician și Fitopractician, Iuliana Constantinescu

17-19 Workshop teoretic si practic: Modelul bio-psiho-social, sănătatea sistemic-ecologică și medicina orientală ca stil de viață al persoanei umane în a ecosistemului natural

Se vor da informații și se va discuta perspectiva medicinii orientale asupra aspectelor menționate și se vor exersa anumite tehnici specifice, foarte utile pentru menținerea sănătății. 

Psiholog Clinician Principal, Psihoterapeut și Practician de medicină complementară

Constantinescu Petru Mădălin

20 Foc de tabara si muzica folk

Duminica 7 August

10-12 Workshop teoretic si practic: Sporturile montane ca factori de protejare a mediului natural si conservare a sanatatii umane

Ce vom face: Vom parcurge un traseu montan de mică de dificultate cu diverse posturi de control (opriri) în care se vor da noțiuni teoretice și practice privind terapia prin sporturi montane. Tehnici diverse specifice turismului terapeutic și alte cunoștiințe vor fi exersate în timpul traseului. 

Psiholog Clinician Principal, Psihoterapeut și Practician de medicină complementară

Constantinescu Petru Mădălin

12:30-15:30 Workshop teoretic si practic: Dieta sănătoasa modernă: mituri si realități

Vor fi prezentate pe scurt mituri și realități ale dietei sănătoase pentru minte și corp și vor fi date indicații specifice practice și rețete posibile cu efect benefic asupra sănătății. Abordarea este una holistică dar bazată pe aspecte strict științifice ale dietei sănătoase. 

Psiholog Clinician Principal, Psihoterapeut și Practician de medicină complementară:

Constantinescu Petru Madalin

Psiholog Clinician: Iuliana Constantinescu, Fitopractician

16:00 Închiderea taberei și defluirea participanților

Participarea costa 300 RON. Rezervarea locului si inscrierea se face prin completarea formularului de aici si plata a 100 de RON in contul care va apărea odată cu înscrierea. Persoanele care nu doresc cazare plătesc o taxă de 200 de RON. Număr maxim de participanți: 15.

Taxa conține cazarea (2 nopți) la căsuțe de lemn la Camping Turnu, Accesul la cursuri si activități, Manual tipărit al informațiilor taberei precum și un DVD cu tehnici specifice demostrate. 

Participantii iși asigură alimentele și alte lucruri personale necesare activităților (de ex. încălțăminte și îmbrăcăminte sport). Materialele specifice activităților derulate sunt asigurate de organizatori.  

Participarea se face pe proprie raspundere!

Informatii suplimentare se gasesc la tel. 0721877421 sau email [email protected]

Echipa: Psiholog Petru Mădălin Constantinescu

Despre mine

Curriculum Vitae – Medicină Complementară

Curriculum Vitae – Psihologie

Dr. Roxana Ioana Badea este doctor în științele naturii la Universitatea din București, Facultatea de Geografie și fitopractician prin studii, moștenire familială și preocupare intensivă în ultimii 5 ani.

 

Psih. Clin. Iuliana Constantinescu este abolventa Facultății de Psihologie din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, cu formare suplimentară în psihoterapie adleriană și consiliere psihologică și educațională și de asemenea se preocupă de studiul plantelor din copilărie și se specializează ca fitotehnician și fitoterapeut în cadrul Universității din Verona, Italia. De asemenea are experiență îndelungată ca psiholog și psihoterapeut de copii și adolescenți. 

 

Consultanți de specialitate:

Dr. med. Fota Ioan Dragoș, este medic de medicină generală și practician de medicină complementară, cu experiență de lucru îndelungată în diverse boli cronice.

Dr. med. Alina Madon este medic chirurg, absolvent al facultății de medicina din cadrul Universității de Victor Babeș din Timișoara, cu experiență de lucru în Germania și Elveția unde locuiește în prezent.